Hashtags [#] op Pinterest , hoe gebruik je ze?

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn woorden gemarkeerd met een hekje: ‘#’. Door dat hekje direct, zonder spatie of ander leesteken, voor een woord te plaatsen, maak je van het woord een zogenaamde hashtag. Dat kan je dus doen met elk willekeurig woord. Meestal markeren hashtags een onderwerp of een zoekwoord.

Hoe werken hashtags?

Hashtags maken woorden makkelijk vindbaar, doorzoekbaar. Mensen die een bepaald onderwerp willen volgen, kunnen bijvoorbeeld simpelweg de hashtag over dat onderwerp volgen om op de hoogte te blijven. En, door diezelfde hashtag te plaatsen in hun bericht, reageren, als ze deel willen nemen aan de conversatie over het onderwerp.

Als je op een hashtag zoekt op een social media platform, zie je ook berichten met die hashtag van mensen die je niet volgt. En andersom als je een bericht met een hashtag plaatst, is dat ook vindbaar voor mensen die jou niet volgen. Een hashtag kan het bereik van je bericht dus enorm vergroten.

Hoe gebruik je Pinterest hashtags? 

Praktisch, gebruik hashtags voornamelijk in de beschrijvingen van je pins. Gebruik ze bijvoorbeeld in een lopende zin. Of plaats ze aan het einde van de beschrijving. Zorg ervoor dat de beschrijving leesbaar blijft!

Plaats op Pinterest niet te veel hashtags in één pin.

Dat maakt je beschrijvingen chaotisch, minder leesbaar en wekt de indruk dat je pin spam is.

 

Gebruik niet te veel woorden in een hashtag. Maximaal twee of drie.

Hoewel pinterest geen onderscheid maakt tussen kleine letters en hoofdletters is het slim om ze allebei te gebruiken. Dat maakt je hashtag beter leesbaar.

Bijvoorbeeld #FairMode of #DuurzameMode

Hashtags op Pinterest werken niet hetzelfde als op Instagram, Twitter en Facebook.

Ze zijn bijvoorbeeld niet klikbaar in de bordtitels, -omschrijving, accountomschrijving of profielnamen.

Je kunt ze alleen aanklikken in de omschrijvingen van pins.

Als je op die hashtag klikt, krijg je ook nog eens niet alleen alle pins met die hashtag, maar ook de pins die het woord of delen van het woord bevatten.

Vermijd dus het gebruik van de standaard hashtags (#photooftheday, #interior etc).

De gekozen hashtags moeten  duidelijk maken en eenduidig zijn [#kledingruil] of algemeen geaccepteerd [#durftevragen]

 

Zie ook:

 

gebruik #hashtag bij Twitter