gratis freeware en open source software

 • met deze gratis software kun je gewiste bestanden weer herstellen

  Gewiste Bestanden Herstellen met gratis softwarePer ongeluk gewiste bestanden op de harde schijf van je PC of van een andere datadrager zoals de geheugenkaart van je fotocamera of telefoon, kun je vaak  bestanden herstellen.Voorwaarde is wel dat je nog geen nieuwe data over de gewiste bestanden hebt geschreven. Als bestanden of documenten al langere tijd geleden zijn gewist is de kans groot dat deze plek op de datadrager al een keer overschreven is met andere data waardoor het onmogelijk is om de bestanden te herstellen.
  Recuva is een gratis programma dat speciaal ontworpen is om bestanden te herstellen die per ongeluk zijn gewist. Je kunt het gebruiken op sommige gegevensdragers zoals een iPod. Ook niet opgeslagen bestanden op andere apparaten kunnen  worden hersteld, zoals voor het herstellen van bestanden op de geheugenkaart van fotocamera's of telefoontoestellen. Recuva is een gratis freewareprogramma

  Downloaden Recuva

 • Notepad Tabs is een meer handige freeware tekstverwerker dan het traditionele notepad

  notepadtabs1Notepad Tabs is een meer handige tekstverwerker dan het traditionele notepad. , 'Notepad Tabs' geeft de vrijheid om meerdere tekstbestanden in één Notepad te bekijken en bewerken. Tijdens het werk kun je snel stukken tekst uit andere bestanden zien, knippen en plakken naar je hoofdbestand. Erg makkelijk je kunt meerdere tekstbestanden in één Kladblok bekijken. Eenvoudig overschakelen van het ene naar het andere bestand en waarmee u te maken van een groep van tekstbestanden om te werken aan grote projecten.
  Wil je losse teksten tot één geheel smeden, dan kun je makkelijker het overzicht bewaren. Notepad Tabs biedt een gebruiksvriendelijke interface en gemakkelijke toegang tot veelgebruikte opdrachten. Notepad Tabs is 100% freeware, dus geen advertenties en geen gezeur.

  Download Notepad Tabs

  Zie ook: #watis Freeware

 • #watis Freeware

   freewareFreeware is software waar copyright op rust, maar die toch gratis ter beschikking gesteld wordt. Op freeware zit geen beperking qua tijd of functionaliteit wat betreft het gebruik. Freeware is en blijft gratis. Makers van freeware willen gewoon iets teruggeven aan de samenleving en daarom vragen ze geen geld voor de software die ze maken. Het enige wat ze vragen is vaak een naamsvermelding en het recht om hun software verder te blijven ontwikkelen. Als ze stoppen met de ontwikkeling van hun software dan geven ze meestal de broncode door aan een andere programmeur die het geheel verder opvolgt,soms geven ze die broncode vrij aan het grote publiek die er dan met mag doen wat ze willen. De enige eigenlijk voorwaarde om de stempel freeware te krijgen voor software is dat ze ten allen tijde gratis is en blijft in gebruik. Soms zijn er wel eens beperkingen, zoals dat de software enkele gratis is voor niet commerciële doeleinden en veel programmeurs hebben meestal ook een Paypal account en vragen als je de software die ze gemaakt hebben goed vindt om een paar dollars te doneren als blijk van waardering doch dat is zeker geen verplichting.

  Freeware programma's:

  Zie ook:

  #watis Open Source Software

 • Wat is Open Source Software

  Open source software

  'open source' is software waarvan de broncode van de software vrij beschikbaar is. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om de broncode in te zien, te gebruiken en te verbeteren, aan te vullen en te distribueren. Een open source licentie dwingt af dat de broncode van het product, en soms ook de aanpassingen daarop, vrij beschikbaar zijn. Om helder te maken wanneer software open source genoemd mag worden zijn door de Open Source Initiativevoorwaarden opgesteld waaraan een licentie moet voldoen. Pas als de software aan die voorwaarden voldoet mag de software 'open source' heten.
  Open source wordt ondersteund door een grote en alsmaar groeiende internationale gemeenschap van behulpzame gebruikers en getalenteerde software ontwikkelaars (developers). Dagelijks werken tienduizenden enthousiaste ontwikkelaars aan open source en daarmee is open source niet meer weg te denken.


  Open source software is vrij te downloaden en te gebruiken.
  Wanneer je gebruik maakt van open-source dienst dan zit je niet vast aan de leverancier van de software, je betaald geen licentiekosten. Er zijn meestal meerdere mensen of bureau's die over de benodigde kennis beschikken van de software die je gebruikt.Je kunt om wat voor een reden dan ook altijd overstappen naar bedrijf dat ervaring heeft met dezelfde software. Je bent dus nooit met handen en voeten overgeleverd aan een programmeur of leverancier. Bij microsoft blijf je voor het gebruik licentiekosten betalen voor bijvoorbeeld het MS-officepakket. OpenOffice is minimaal gelijkwaardig en is gratis in gebruik Ook kun je zelf een programmeur in dienst nemen om nieuwe functies toe te voegen en te onderhouden, jij bent immers zelf eigenaar van de broncode.

  Ooit begon Open Source Software [OSS] als ideologie ter verbetering van de wereld,inmiddels is het uitgegroeid en niet meer weg te denken. Met name de ontwikkeling van het internet en de internetgemeenschap zorgde voor een sterke opgebloei, en nu is het ook onder de aandacht van het grote publiek gekomen.Iedereen lijkt er dan ook van doordrongen: open source software is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zowel de overheid als het bedrijfsleven kijkt nu serieus naar deze nieuwe wijze van ontwikkeling en distributie van software. Het is niets te veel gezegd vast te stellen dat open source software de IT-wereld danig op zijn kopheeft gezet. Het is, in tegenstelling tot ‘proprietary’ closed source software, programmatuur waarbij de broncode vrijelijk ter beschikking wordt gesteld. Hierdoor kan iedereen op basis van de broncode de programmabestanden, zo nodig aanpassen en/of uitbreiden. Dit staat haaks op de vroeger geldende praktijk waarbij het bedrijf dat de software ontwikkelde over debroncode beschikte en deze niet snel prijsgaf. Het gevolg was dat men voor het aanpassen en onderhouden van deze software steeds afhankelijk bleef van de softwareleverancier, die over debroncode beschikte en deze niet snel prijsgaf. Met de komst van OSS lijkt degebruiker zich dus plotseling los te maken van de traditionele afhankelijkheidvan zijn softwareleverancier.Ongetwijfeld is het besturingssysteem Linux, met het daarbij behorende logo vanhet geel-zwarte pinguïntje, een van de bekendste open source -toepassing voor pc’s.open source is echter ook voor diverse andere doeleinden inzetbaar, voorbeelden zijn OpenOffice.org, een alternatief voor de tot nu gangbarekantoorpakketten als MS Offce. Doordat open source software open is. Is het gratis te gebruiken. Aan de produkten van Microsoft wordt veel geld verdient. Open Source Software wordt veelal ontwikkeld door enorme teams van vrjwilligers De kwaliteit is vaak beter dan die van traditionele software.

  Zie ook:

  LibreOffice

  OpenOffice is een toonaangevend gratis opensource kantoorpakket

 • PhotoFiltre is een zeer goed, gratis, gebruiksvriendelijke en uitgebreide foto-editor

  PhotoFiltre is een uitstekende, uitgebreide foto-editor met een gebruikersvriendelijke interface. Het programma beschikt over alle standaardfuncties om afbeeldingen te bewerken en foto's te retoucheren. Ook lagen worden ondersteund. Bovendien kun je plugins downloaden voor extra effecten.

  Met PhotoFiltre kunt u helderheid, contrast, kleur, verzadiging en gamma correctie aanpassen. Ook bevat het fotobewerkingsprogramma tientallen artistieke filters, zoals waterverf, pasteltinten, Indische inkt, pointillisme, en puzzelstukjes.

  Verder kunt u verschillende soorten selecties maken en heeft u diverse tekengereedschappen (zoals toverstokje, pipet, spuitbus, nevel, kloon- en uitsmeerinstrumenten) en penselen tot uw beschikking.

  Je kunt er snel en makkelijk de meest voorkomende werkzaamheden mee uitvoeren, zonder dat je -zoals bij Photoshop- door alle functies het bos niet meer ziet. Kortom prima Nederlandstalig en nog gratis ook. 

  Downloaden

  Let op!
  Tijdens de installatie krijgt u de onnodige Ask-werkbalk voor Internet Explorer en Firefox aangeboden. Haal het vinkje hierbij weg voordat u verder gaat met de installatie van PhotoFiltre!

  Download Nederlands taalpakket

  Om PhotoFiltre in het Nederlands in te stellen, gaat u naar de map C:\Program Files\PhotoFiltre en gooit u het bestand TranslationEN.plg en eventuele andere plg-bestanden weg. Download vervolgens het Nederlands taalpakket hierboven en pak dit bestand uit in de map C:\Program Files\PhotoFiltre. Als u PhotoFiltre nu opnieuw opstart is de interface Nederlands.

  Zie ook:
  #watis Freeware

   

 • De diverse officepaketten

  Het meest gebruikte pakket is zondermeer MsOffice. Dat is ook het duurste pakket:

  Pakketnaam Programma’s Aantal pc’s Prijs
  Office 2010 Starter OEM Word (starter), Excel (starter) 1
  Office 2010 Thuis / student PKC Word, Excel, Powerpoint, OneNote 1 € 94,99
  Office 2010 Thuis / student DVD Word, Excel, Powerpoint, OneNote 3 € 119,00
  Office 2010 Thuis / zelfstandig PKC Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook 1
  Office 2010 Thuis / zelfstandig DVD Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook 2 € 299,00
  Office 2010 Professional PKC Bovenstaande + Publisher en Access 1 € 419,00
  Office 2010 Professional DVD Bovenstaande + Publisher en Access 1 € 597,00

  Daarnaast moeten er ook ieder jaar licensiekosten worden betaald. Particulieren zullen dat niet vaak doen, maar

  bedrijven betalen zich vaak scheel.

  Toch  zijn open source officepaketten die zeker zo goed zijn en die gratis zijn te gebruiken.

  Het is alleen het idee wat hier speelt. GroenLinks meent dat de overheid miljarden kan besparen met opensourcesoftware. In een notitie van BKZ komtmen bij het gebruik van open source en open standaarden tot een besparing van jaarlijks 500 miljoen tot wel 1 miljard euro. De Algemene Rekenkamer meent dat er op jaarbasis88 miljoen euro valt te besparen met de open-sourcesoftware. De interne raming van Binnenlandse zaken is nog gunstiger: zij menen dat er per jaar 3 tot 4 miljard euro bespaard kan worden.

  Geen kinderachtige cijfers dus.Maar ook bedrijven kunnen ook kapitalen besparen.

  De enige reden waarom niet grootschalig wordt overgeschakeld is vooral koudwatervrees

  Zie ook:

 • BullGuard | Internetbeveiliging

  Bullguard.com: veilig en eenvoudig

  Internetbeveiliging moet net als water uit de kraan zijn: het moet er altijd zijn. Het is geen luxe die men zich alleen permitteert wanneer het gelegen komt - het is een basisbehoefte in het dagelijkse leven.

  Stromend water is niet iets waar men zich mee bezig wil houden wanneer het water is aangesloten. Men verwacht simpelweg dat er water tevoorschijn komt wanneer de kraan wordt opengedraaid.

  Hetzelfde geldt voor de activiteiten online. Men wil zijn of haar bestanden opslaan, op het internet surfen en webwinkels bezoeken zonder dat zij zich hoeven te verdiepen in de technische kant van hoe alles is verbonden en beveiligd, en zonder bang te hoeven zijn voor ingewikkelde installatie- en onderhoudsprocedures. Men wil gewoon veilig online zijn.

  BullGuard.com weet dat. Daarom zijn de kenmerken van onze producten veilig en eenvoudig.

  Eenvoudig
  De producten van BullGuard.com staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid. BullGuard.com is voortdurend bezig met de vormgeving van de gebruikersinterface en denken daar veel over na, zodat iedereen de software kan installeren zonder te wensen dat hij of zij in computerterminologie was afgestudeerd.

  BullGuard.com is een Scandinavisch bedrijf, dat het erfgoed van eenvoud, functionaliteit en elegante vormgeving uiterst serieus neemt. Daarom is de vormgeving logisch, efficiënt en aantrekkelijk.

  Veilig
  Natuurlijk komt men niet ver met alleen een fraai uiterlijk! Het product moet werken, en het moet goed werken. Dat doet het ook omdat Bullguard.com voortdurend test en controleert.

  Om alles samen te vatten: Het werkt, het is gemakkelijk te gebruiken en ziet er goed uit!
  Computerbeveiliging is te belangrijk om verwarrend te zijn. Zo simpel is het nu eenmaal.

  BullGuard Internet Security 10
  BullGuard Internet Security is een complete internetbeveiligingsoplossing die u en uw computer beschermt tegen online gevaren, zoals identiteitsdiefstal, creditcardfraude, hackers, spam, virussen en spyware.

  BullGuard Mobile Security 10 voor Smartphones
  BullGuard Mobile biedt complete beveiliging tegen virussen, spyware en digitale fraude. Hou uw contacten en agenda veilig wanneer uw mobiel toestel beschadigd of verloren raakt. 

  Assortiment

  Naar Bullguard

 • OpenOffice is een toonaangevend gratis opensource kantoorpakket

  logo open officeOpenOffice is een toonaangevend opensource kantoorpakket voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen, databases en meer. Het is beschikbaar in vele talen waaronder het Nederlands] en werkt op alle gewone computers. Het slaat alle gegevens op in een internationaal open bestandsformaat en kan bestanden van andere veelvoorkomende softwarepakketten zoals ms-office lezen en schrijven. Het kan volledig kosteloos gedownload worden en mag voor elk doel gebruikt worden. Het heeft dezelfde mogelijkheden als MS-office, is gratis en kwalitatief zeker zo goed.

  Download Open Office

 • computer opschonen met CCleaner

  ccleanerCCLeaner is een erg handig gratis programma waarmee je je computer kunt opschonen. Gebruik het voor het optimaliseren van de Windows register, verwijderen van tijdelijke bestanden, wissen van browsergeschiedenis en nog veel meer. CCLeaner is gratis en kan gebruikt worden op computers vanaf Windows XP.

  Download

Alles-in-één-vergelijker en vergelijk internet, bellen en televisie.