Google schakelt over op mobile first

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
Er zijn steeds meer mensen die via hun moblieltje op Google zoeken. Reden voor Google om site's die goed tonen op een mobiel een hogere positie te geven en site's die alleen op een desktop computers goed toonbaar zijn een wat lagere positie te geven.
Dit wordt 'mobile-first' genoemd omdat het geen index is die niet alleen voor mobiel is : als een site bijvoorbeeld geen mobielvriendelijke versie heeft, kan de desktopsite nog steeds worden opgenomen in de index. Maar het ontbreken van een mobielvriendelijke ervaring kan een negatieve invloed hebben op de positie van die site en een site met een betere mobiele krijgt een hogere positie.
Naarmate meer en meer zoekopdrachten op mobiele apparaten plaatsvinden , wil Google dat de index en resultaten het grootste deel van hun gebruikers vertegenwoordigen, die mobiele zoekers zijn.
De mobielvriendelijke website wordt gebruikt om de positie te bepalen
Er zijn geen verschillende indexen voor desktop en mobiel
Een responsive website lijkt op dit moment de beste optie als mobiele website, deze sites tonen zowel op een mobiel, een iPad als een desktop als beste. Ook moet je het menu in de gaten houden, zodat dezezichzelf aanpast wanneer er mobiel wordt gezocht.